Dansk opsving får grønt lys fra topøkonomer

Frem mod finansministeriets økonomiske redegørelse, der kommer samme dag som finansminister, Claus Hjort Frederiksen, også fremlægger sit kasseeftersyn af de offentlige finanser, giver otte topøkonomer grønt lys for et kommende dansk opsving.

Nøgletallene beskæftigelse, privatforbrug, forbrugertillid, boligpriser og nyregistreringer af personbiler og lastbiler er de fem nøgletal, der får topøkonomerne i Børsens rundspørge til at se positivt på dansk økonomi fremadrettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem ud af de ti vigtigste nøgletal i dansk økonomi giver således, ifølge økonomerne, tro på fremgang, mens kun et enkelt nøgletal kan blive en stopkolds for et opsving.

Det skriver Børsen.

Nøgletallene beskæftigelse, privatforbrug, forbrugertillid, boligpriser og nyregistreringer af personbiler og lastbiler er de fem nøgletal, der får topøkonomerne i Børsens rundspørge til at se positivt på dansk økonomi fremadrettet. De seneste måneders nøgletal havde ellers øget frygten for, at opsvinget var bremset inden det for alvor var gået i gang.

- Der er nok grønne lys i nøgletallene til fortsat opsving, udtaler Frederik Engholm, seniorøkonom i SEB, til Børsen.

Udsigten for verdensøkonomien ser en anelse mere dyster ud end den danske, og næsten samtidig som de danske økonomer udtaler sig i meget positive meldinger om dansk økonomi, nedjusterede den amerikanske storbank Citi de globale vækstprognoser.

- Lige nu er den økonomiske udvikling i udlandet den største trussel mod opsvinget herhjemme, siger Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea, til Børsen.