Dansk mand anholdt i international momsaktion

En 43-årig dansker er blevet anholdt som led i en omfattende aktion mod momssvindel i 12 europæiske lande.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved en omfattende international aktion mod svindlere blev en 43-årig dansk mand tirsdag morgen anholdt. Det oplyser Anklagemyndigheden, der på samfundets vegne fører straffesager ved domstolene.

Manden er mistænkt for at have forbindelse til et netværk, der gennem længere tid har været efterforsket for systematisk svindel med moms for flere hundrede millioner euro i såkaldte momskarruseller.

Aktionen tirsdag bestod af koordinerede ransagninger og anholdelser i 12 forskellige europæiske lande.

I Danmark var det Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der stod for ransagninger fem steder, oplyser vicestatsadvokat Per Fiig fra SØIK.

»Sagen drejer sig om betydelig svindel med moms i størrelsesordenen flere hundrede millioner euro. Ransagningerne er foretaget i tæt koordination mellem myndighederne i en række lande, og den anholdte dansker er tilbageholdt med henblik på at udlevere ham til Tyskland til videre strafforfølgning,« siger Per Fiig ifølge Anklagemyndigheden.

Den 43-årige dansker blev ved middagstid fremstillet i grundlovsforhør i København. Han sidder nu varetægtsfængslet og venter på at blive udleveret til Tyskland.