Dansk Folkeparti vil ikke afvise topskattelettelser

På partiets sommergruppemøde vil DF-formand Thulesen Dahl ikke svare klart nej til lettelser i topskatten.

Dansk Folkepartis pressemøde efter sommergruppemødet på Christiansminde Hotel i Svendborg. Formand Kristian Thulesen Dahl (tv.) og gruppeformand Peter Skaarup (th.). (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Dansk Folkeparti ikke ønsker at sænke skatten for dem, der tjener mest, vil partiets formand ikke afvise, at topskattelettelser kan komme på tale i efterårets forhandlinger.

På partiets sommergruppemøde i Svendborg bliver partitoppen igen og igen spurgt til skattespørgsmålet. Og partiformanden Kristian Thulesen Dahl afviser ikke at sænke skatten direkte i toppen.

»Vi har svært ved at se, at der er råd til skattelettelser. Og hvis der er råd, så mener vi, at de skal gå til personer med de laveste indkomster. Det er vores indgang til forhandlingerne.«

»Men det vigtigste er, at vi får styr på Danmarks grænser og indvandringsspørgsmålet. Det har vi ikke i dag, og det skal vi have«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmålet om lettelser af topskatten ventes at blive et omstridt punkt i efterårets politiske forhandlinger. Dansk Folkeparti vil helst være fri, mens Liberal Alliance har krævet lettelser i topskatten for fortsat at støtte Venstre-regeringen.

»Vi har den arbejdsmetode i Dansk Folkeparti, at vi ikke går ind ad døren til forhandlingslokalet med ultimative krav«, siger Kristian Thulesen Dahl.