Dansk Flygtningehjælp: Flere grunde til få kvinder i job

Flygtningekvinder halter efter mændene på arbejdsmarkedet. Der er brug for holdningsændring, lyder det.

Jobcentrene skal signalere, at de forventer, at både mænd og kvinder er aktive på arbejdsmarkedet, mener Peter Halkjær, chefkonsulent i Dansk Erhverv. Scanpix/Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere

Mens flere og flere mandlige flygtninge kommer ud på arbejdsmarkedet, halter det fortsat med at få kvinderne med på bølgen.

Det oplyser Dansk Erhverv. Og der kan være flere årsager til den store forskel på mænd og kvinder i arbejde, lyder det fra Dansk Flygtningehjælp.

»En af årsagerne kan være, at kvindernes arbejdsmarkedserfaring er svagere end mændenes, og at deres uddannelsesbaggrund er svagere.«

»En anden grund kan være, at deres arbejdsplads typisk har været i hjemmet, og at de ikke har været vant til at skulle ud på en arbejdsplads,« siger Anette Christoffersen, der er integrationschef i Dansk Flygtningehjælp.

Hun mener, at det er vigtigt, at man får fortalt kvinderne, hvordan arbejdsmarkedet er skruet sammen i det danske samfund.

»Man skal bruge noget energi på at få fortalt, at i Danmark arbejder både kvinder og mænd, og at det er meget vigtigt for os, at kvinder også er på arbejdsmarkedet,« siger Anette Christoffersen og tilføjer:

»Og så skal man også finde nogle jobordninger og nogle erhverv, der egner sig til de kvinder, der ikke er så godt rustet hjemmefra.«

For selv om nogle flygtningekvinder har det fint med at blive i hjemmet, så længe husholdningen kan løbe rundt, så mener Anette Christoffersen ikke, at det er en holdbar løsning for flygtningefamilierne.

»Jeg synes, at det er vigtigt for de børn, som skal være en del af systemet i Danmark, at begge deres forældre er en del af arbejdsmarkedet,« siger hun.

/ritzau/