Dansk erhvervsliv advarer mod DF-krav om grænsekontrol

Dansk Folkepartis krav om en genindførsel af grænsekontrollen i Danmark er til skade for erhvervslivet, der har brug for mere åbenhed, lyder det fra Dansk Industri og Dansk Erhverv.

ARKIVFOTO - Danske toldere stopper bilister ved den dansk/tyske grænse ved Padborg tirsdag d. 5 juli 2011- - Se RB 16/6 2015 08.16. 2000 flere politibetjente, genindførelse af grænsekontrol og mere videoovervågning står højt på DF-ønskeliste. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk erhvervsliv advarer mod en genindførsel af grænsekontrollen, som er et af de helt centrale krav, Dansk Folkeparti vil have opfyldt for at indgå i en kommende regering, skriver Politiken.

Dansk Folkeparti vil oprette grænseanlæg ved de sønderjyske byer Frøslev, Padborg, Kruså og Sæd. Her skal der være døgnbemandede grænseovergange, så forbipasserende skal have et vink eller et nik for at kunne køre videre.

Men det vil skade dansk erhvervsliv, der har brug for mere åbenhed over for omverdenen - ikke mindre, lyder det fra Dansk Industri (DI).

»Vi sender et signal om, at vi vil være mere lukkede i stedet for at sende et signal om, at vi er åbne. Og det er den forkerte vej at gå. Danmark er medlem af EU. Og vi kan ikke uden videre begynde at rulle ting tilbage,« siger administrerende direktør Karsten Dybvad til Politiken.

Samme toner lyder fra Dansk Erhverv, hvor administrerende direktør Jens Klarskov kalder DFs forslag »et tilbageskridt« og »et uheldigt signal«. Han mener, at ethvert tilløb til at begrænse vores internationale orientering kan vise sig at være uheldigt for dansk erhvervsliv og dermed dansk økonomi.

Men medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt ryster på hovedet af erhvervslivets reservationer over for grænsekontrollen.

»Det er en gang grædekoneri. De der erhvervsledere skulle se at komme ud af deres glaspaladser og så finde ud af, hvordan virkeligheden er derude. Og den er altså, at rigtig mange danskere i hverdagen generes og chikaneres af især østeuropæiske tyvebander og røvere og tiggere, og hvad ved jeg. Det er det problem, vi skal have løst,« siger Morten Messerschmidt til Politiken.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) fortsætter mandag arbejdet med at forsøge at danne en ny regering. Men hvis Dansk Folkeparti skal blive en del af den regering, er det et »ufravigeligt« krav, at grænsekontrollen genindføres, har blandt andre Morten Messerschmidt betonet.