Dansk Erhverv vil skabe 17.600 job i 2014

I forbindelse med Dansk Erhvervs møde med statsministeren torsdag om regeringens kommende konkurrenceevnepakke, har erhvervsorganisationen udarbejdet sin egen vækstpakke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Erhverv mødes torsdag morgen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til et inspirationsmøde om privat vækst og job forud for regeringens kommende konkurrenceevnepakke. I den forbindelse har erhvervsorganisationen udarbejdet sin egen vækstpakke.

Den indeholder skønsmæssige beskæftigelseseffekter svarende til godt 5.000 årsværk i 2013, stigende til 17.600 i 2014, oplyser Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Samlet set kommer organisationen med 19 konkrete forslag til initiativer, som enten vil skabe job på den korte bane eller varigt forbedrer erhvervslivets konkurrenceevne.

Af initiativer, som erhvervsorganisationen vurderer effektivt vil skabe job i 2013 og 2014, er eksempelvis etablering af en hjemmeserviceordning efter svensk forbillede, fuld momsafløftning på hotelovernatning og halvering af øl- og sodavandsafgifter for at mindske grænsehandlen.

Samtidig foreslår organisationen en sænkelse af selskabsskatten fra 25 til 19 procent frem mod 2019, tilbagerulning af den for nyligt indførte arbejdsskadeafgift samt forslag om straksafskrivninger. Det sker i forsøget på at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne på længere sigt.

»Vi vil fra Dansk Erhvervs side godt rose regeringen med statsministeren i spidsen for at sætte erhvervslivets ønsker øverst på dagsordenen. Regeringen har besluttet at droppe kørselsafgiften for lastbiler, og det er en god start, men vi skal videre. Over de sidste 10 år er danske virksomheders konkurrenceevne faldet med 20 procent. Så der er brug for yderligere handling i bestræbelse på at genvinde det tabte, så vi igen kan få vækst og skabe private arbejdspladser, som er fundamentet for samfundsøkonomien og fremtidens velfærdssamfund,« udtaler direktør i Dansk Erhverv Christian T. Ingemann.