Dansk Erhverv: Smal regering med bred dagsorden

Dansk Erhverv byder ny Venstre-regering velkommen og opfordrer hele Folketinget til at arbejde sammen om at løse landets udfordringer.

Lars Løkke Rasmussen forlader Folketinget, efter at han fredag aften præsenterede planen om en ren Venstre regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Erhvervslivet ser frem til en kommende Venstre-regering under ledelse af Lars Løkke Rasmussen (V).

Sådan lyder budskabet fra Dansk Erhverv, efter at Lars Løkke Rasmussen fredag aften har meddelt, at han agter at danne en mindretalsregering udelukkende med Venstres 34 mandater i ryggen.

»Vi ser frem til at samarbejde med Lars Løkke Rasmussens regering om erhvervslivets vilkår,« siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Og der er nok at tage fat på for den kommende regering, lyder det fra Jens Klarskov, der opfordrer hele Folketinget til at stå sammen om at løse udfordringerne.

»Der er behov for, at den nye regering løfter ambitionsniveauet på dansk økonomis vegne. Men det er ikke en opgave, regeringen kan løse alene. En mindretalsregering skal søge opbakning i folketinget til sin politik, og forudsætningen for vækst og øget beskæftigelse er derfor, at hele Folketinget gør sig klar til at arbejde sammen om de fælles udfordringer. Det er muligvis en smal regering, men den har en bred dagsorden foran sig,« siger Jens Klarskov.

Dansk Erhverv har flere ønsker til den kommende regering: Det skal være lettere og billigere at drive virksomhed, den offentlige sektor skal moderniseres, og flere velfærdsopgaver skal sendes i udbud. Dansk Erhverv vil også have lempet på skattetrykket, og desuden skal regeringen sikre, at den nødvendige kvalificerede arbejdskraft er til stede, så man undgår flaskehalse på arbejdsmarkedet.

»Der er nok at tage fat på. Erhvervslivet er klar og byder den nye regering velkommen,« siger Jens Klarskov.