Dansk Erhverv: Også danske ledige skal i job

Højtuddannede udlændinge skal lettere kunne få job i Danmark. Men også masser af ubesatte job kunne besættes af hjemlige ledige, vurderer Dansk Erhverv.

Regeringen vil gøre det langt lettere for kvalificeret udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark - og det glæder erhvervslivet. Men det er også nødvendigt med en øget indsats for at få de mange danskere uden for arbejdsmarkedet i gang.

Det understreger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Ole Steen Olsen. Han vurderer, at det vil være muligt at skaffe op mod 90.000 ekstra hjemlige hænder til arbejdsmarkedet. Alene 40.000 danskere med et større eller mindre handicap vil gerne arbejde, vurderer invalideorganisationerne. Desuden er der stadig mange indvandrere uden job, understreger Ole Steen Olsen.

"Der er tale om to ben. Nu præsenterer regeringen det ene, og så venter vi spændt på det andet. Både de private virksomheder og det offentlige mangler arbejdskraft, så der må gøres noget, så flere ledige danskere kan gå ind og tage de job. Men der er åbenbart stadig nogle barrierer, som vi håber regeringen vil gøre noget ved," siger Ole Steen Olsen til Ritzau.

/ritzau/