Dansk Erhverv forventer flere konkurser

Antallet af tvangsauktioner og konkurser vil stige yderligere, vurderer Dansk Erhverv i kølvandet på nye tal, der viser markante stigninger i antallet af tvangsauktioner og konkurser.

Dermed går arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv mod de danske økonomers forventninger, der lyder på, at bunden er nået for antallet af tvangsauktioner og konkurser.

"Antallet af konkurser vil stige til et lidt højere niveau," siger cheføkonom i Dansk Erhverv Jens Brendstrup i en pressemeddelelse i kølvandet af nye tal fra Danmarks Statistik, der viser kraftige stigninger i auktioner og konkurser.

Han peger desuden på, at antallet af tvangsauktioner og konkurser afspejler - med ca. et halvt års forsinkelse - udviklingen i økonomien og kan derfor give en indikation om den nuværende situation for forbrugernes og virksomhedernes økonomi.

Dansk Erhverv anser ikke stigningen i antallet af konkurser for at være foruroligende set i forhold til det fortsat lave niveau sammenlignet med tidligere år – dermed lægger organisationen sig på linie med en række danske økonomer.

Men modsat økonomerne forventer Jens Brendstrup, at antallet af konkurser og tvangsauktioner stiger yderligere efterhånden som den økonomiske afmatning sætter ind.