Dansk Erhverv: De gode jobcentre skal belønnes med præmier

For at få en mere effektiv jobformidling, skal der være præmier og bonusordninger til de bedste jobcentre, mener arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

For at sikre en hurtigere og mere effektiv jobformidling, skal jobcentrene og deres ansatte belønnes med økonomiske præmier og bonusordninger, forslår Dansk Erhverv. Det skriver Politiken.

Mange virksomheder er nemlig utilfredse med jobcentrenes indsats, men det dur ikke i en tid, hvor virksomhedernes behov for arbejdskraft vokser, lyder det fra arbejdsgiverorganisationen:

»Vi mener, at en mere direkte bonus- eller præmieordning kan være med til at målrette indsatsen i de enkelte centre, for alle har en interesse i, at ledige hurtigst muligt får et job. Undersøgelser viser, at systemet ikke fungerer optimalt, at mange virksomheder er utilfredse med indsatsen og vælger jobcentrene fra,« siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Politiken.

Idéen med resultatløn og bonussystemer på jobcentrene ligger ikke langt fra tankerne i den såkaldte refusionsreform, der netop nu er på vej gennem Folketinget, vurderer Jakob Jensen, chefkonsulent i Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK), i Politiken. Reformen vil belønne de kommuner, der er bedst til at få ledige borgere i job igen.