Dansk Byggeri vil have politik frem for taktik

Dansk Byggeri så brugbare løsninger i åbningstalen, men organisationen frygter, at politisk fnidder mellem partierne vil ødelægge de gode intentioner.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kom med brugbare løsninger på de udfordringer, som Danmark står overfor, mener Dansk Byggeri (DB).

- Arbejdskraftspørgsmålet har afgørende betydning for erhvervslivet, og det er positivt, at regeringen i sin plan lægger op til, at der skal være hurtig og ubureaukratisk adgang til udenlandsk arbejdskraft, siger administrerende direktør i DB Jens Klarskov. Han finder det positivt, at Fogh vil have Danmark i front, hvad angår vedvarende energi og energibesparelser.

- Men de politiske forhandlinger har ligget stille alt for længe, og det er vigtigt, at der snart kommer en politisk afklaring, så Danmark kan komme videre med forberedelserne til klimatopmødet i København i 2009, siger Jens Klarskov.

Direktøren frygter, at mange af de gode intentioner i de kommende måneder vil fortone sig i taktiske manøvrer mellem fløjene med øjnene rettet mod et valg.

/ritzau/