Dansk bilsalg faldt i april grundet påsken - fortsat på højt niveau

Bilsalget er stadig på højt niveau, til trods for at salget i april er faldet med 11,4 pct. fra samme måned året før og er 22,6 pct. lavere end marts. Det viser en statistik fra De Danske Bilimportører.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK. Arkivfoto. Bilsalget er stadig på højt niveau, til trods for at salget i april er faldet med 11,4 pct. fra samme måned året før og er 22,6 pct. lavere end marts. Det viser en statistik fra De Danske Bilimportører.
Læs mere
Fold sammen

Årsagen til det store fald fra marts skal findes i blandt andet påskens forskydning. Der var således 23 arbejdsdage i marts, mens der blot var 17 i april, som også er en måned, hvor mange danskere skal have holdt ferie.

Der er i de første fire måneder af året solgt 77.531 biler, hvilket er 7,6 pct. mere end de første fire måneder af 2016.

»Helt generelt mener vi i branchen, at årsagerne til det høje niveau for bilsalget, som vi har set gennem lang tid nu, skyldes det fortsat lave renteniveau, den generelle stigning i reallønnen, en mindre stigning i beskæftigelsen og dermed et behov for arbejdskraftens mobilitet. Samtidig går det godt med forbrugertilliden, og så ikke mindst ønsket hos forbrugerne om en moderne, mere sikker og miljøvenlig bil,« siger Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører.

Han peger blandt andet på, at væksten i den danske bilpark primært sker på grund af udskiftninger, og det er positivt for både miljøet og trafiksikkerheden.

»Vi glæder os naturligvis over, det gode salg fortsætter, og vi har en forventning om, det vil fortsætte i 2017,« siger Gunni Mikkelsen.