Danmarks industri har ikke været i bedre form siden 2012

Indkøbschefernes forventningsindeks ligger nu på det højeste niveau siden april 2012.

Væksten tog til i dansk industri i august, hvor indkøbschefernes forventningsindeks, Dansk PMI, nåede det højeste niveau siden april 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Væksten tog til i dansk industri i august, hvor indkøbschefernes forventningsindeks, Dansk PMI, nåede det højeste niveau siden april 2012.

Det sæsonkorrigerede indeks, der udarbejdes af Danske Indkøbs- og Logistik Forum i samarbejde med Kairos Securities, steg til 61,7 i august fra 54,5 i juli. Dermed ligger Dansk PMI markant over det neutrale niveau på 50, hvilket indikerer øget aktivitet i industrien. Det seneste år har det overordnede PMI-indeks svinget mellem 51,9 og 61,7.

- Dansk PMI tiltog primært på grund af vækst i underindeksene for nye ordrer, produktion og beskæftigelse, konkluderer rapporten.

Underindekset for nye ordrer steg til 74,9 fra 57,8, og underindekset for produktionen gik frem til 56,8 fra 55,0. Indekset for beskæftigelsen steg til 55,1 fra 49,5.

- Underindekset for beskæftigelse bevægede sig over det neutrale vækstniveau på 50 igen i august og afløste dermed én måneds tilbagegang. Det nuværende niveau på 55,1 indikerer en pæn stigning i beskæftigelsen i forhold til sidste måned, hedder det i rapporten.