Danmarks forretningsklima mere attraktivt

På Bloombergs nyeste liste over lande med det bedste forretningsklima tager Danmark et spring på otte pladser fra nummer 17 til nummer 9.

Foto: Photographer: Martin Gravgaard. Susanne Hyldeland, direktør i Invest in Denmark, som er en afdeling under Udenrigsministeriet, har svært ved at sætte fingeren på en enkeltstående forklaring på Danmarks spring på listen.
Læs mere
Fold sammen

Både DI og Cepos maner dog til ro. Det skriver Jyllands-Posten.

På den nye liste, som blandt andet vurderer omkostninger ved opstart af virksomheder samt løn- og materialeudgifter, er Danmark i Europa kun overgået af Holland og Tyskland, som ligger henholdsvis nummer 4 og nummer 5. Hongkong indtager førstepladsen foran USA og Japan, mens Australien, Canada og Singapore indtager de tre pladser lige foran Danmark.

DI's chefkonsulent Allan Sørensen er dog ikke udpræget imponeret af den danske placering, da Danmark traditionelt har ligget omkring 3.-4. pladsen, ligesom det høje danske omkostningsniveau vækker bekymring. Tænketanken Cepos er direkte uforstående over for springet og mener ikke, det har afsæt i virkeligheden.

Susanne Hyldeland, direktør i Invest in Denmark, som er en afdeling under Udenrigsministeriet, har svært ved at sætte fingeren på en enkeltstående forklaring på Danmarks spring på listen.

- En faktor kan være, at Nordeuropa har klaret sig bedre end andre økonomier i Europa, så man ikke helt kan udelukke, at det er de andres ulykke, der er skyld i springet. Vi har også fået en regering, der arbejder med at gøre Danmark mere åben, og som har lettet visumregler og fjernet grænsebommene, siger Susanne Hyldeland til Jyllands-Posten.