Danmark: Overskuddet på handelsbalancen mindre end ventet

Den danske eksport af varer faldt 2,2 pct., mens importen steg 0,1 pct. i maj og det resulterede i en faldende overskud på handelsbalancen i Danmark. Overskuddet på handelsbalancen var på 5,5 mia. kr. i måneden.

Der var ventet 6,5 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Faldet i eksporten er særligt båret af et fald i salget af maskiner eksklusiv transportmidler på 11,5 pct. Fra januar til maj i år er eksporten til Tyskland faldet med 15,2 pct. i forhold til samme måned sidste år. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Der var ventet 6,5 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Faldet i eksporten er særligt båret af et fald i salget af maskiner eksklusiv transportmidler på 11,5 pct. Fra januar til maj i år er eksporten til Tyskland faldet med 15,2 pct. i forhold til samme måned sidste år.

»Det er maskiner og især maskindele, der ligger bag denne udvikling. Danmarks eksport af varer til Tyskland består i perioden januar til maj 2016 primært af færdigvarer og maskiner inklusiv transportmidler,« skriver Danmarks Statistik.

Betalingsoverskud mindskes

I maj var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 7,9 mia. kr., hvilket er 0,8 mia. kr. mindre end i april. Der var ventet et overskud på 9,0 mia. kr.

»Overskuddet på betalingsbalancen har siden begyndelsen af 2015 haft en faldende tendens og overskuddet i årets første fem måneder er 25,4 mia. kr. lavere end samme periode sidste år. Det er især en nedgang i overskuddet på handlen med søtransporttjenester, der ligger bag denne udvikling,« fremhæver statstikkerne.