Danmark: Overskuddet på handelsbalancen mindre end ventet

Den danske eksport af varer faldt 2,2 pct., mens importen steg 0,1 pct. i maj og det resulterede i en faldende overskud på handelsbalancen i Danmark. Overskuddet på handelsbalancen var på 5,5 mia. kr. i måneden.

Der var ventet 6,5 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Faldet i eksporten er særligt båret af et fald i salget af maskiner eksklusiv transportmidler på 11,5 pct. Fra januar til maj i år er eksporten til Tyskland faldet med 15,2 pct. i forhold til samme måned sidste år. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Der var ventet 6,5 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Faldet i eksporten er særligt båret af et fald i salget af maskiner eksklusiv transportmidler på 11,5 pct. Fra januar til maj i år er eksporten til Tyskland faldet med 15,2 pct. i forhold til samme måned sidste år.

»Det er maskiner og især maskindele, der ligger bag denne udvikling. Danmarks eksport af varer til Tyskland består i perioden januar til maj 2016 primært af færdigvarer og maskiner inklusiv transportmidler,« skriver Danmarks Statistik.

Betalingsoverskud mindskes

I maj var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 7,9 mia. kr., hvilket er 0,8 mia. kr. mindre end i april. Der var ventet et overskud på 9,0 mia. kr.

»Overskuddet på betalingsbalancen har siden begyndelsen af 2015 haft en faldende tendens og overskuddet i årets første fem måneder er 25,4 mia. kr. lavere end samme periode sidste år. Det er især en nedgang i overskuddet på handlen med søtransporttjenester, der ligger bag denne udvikling,« fremhæver statstikkerne.