Danmark går glip af afrikanske eksportmilliarder

Danmark har endnu ikke formået at tage del i den store, økonomiske vækst i Afrika, og ifølge en analyse fra Dansk Industri, DI, er der mindst 6,5 mia. kr. at hente, hvis danske virksomheder kommer op på samme eksportniveau som andre EU-lande.

Danmark har endnu ikke formået at tage del i den store, økonomiske vækst i Afrika, og ifølge en analyse fra Dansk Industri, DI, er der mindst 6,5 mia. kr. at hente, hvis danske virksomheder kommer op på samme eksportniveau som andre EU-lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: YUYA SHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det afrikanske kontinent ventes som helhed at opnå en gennemsnitlig økonomisk vækst på 5,25 pct. over de kommende år. Det er mere end Asien og tre-fire gange mere end den ventede vækst blandt G7-landene.

Det skriver Børsen.

Hvis danske virksomheder skruer op for eksporten til Afrika og nærmer sig eksportgennemsnittet blandt de 15 mest udviklede EU-lande, kan der potentielt afsættes 65 pct. mere, end tilfældet er i dag. Det er en stigning fra 10 mia. kr. til 16,5 mia. kr. om året.

- Der er et stort uudnyttet potentiale for danske virksomheder i Afrika, hvis vi sammenligner vores eksport med andre europæiske lande. Udfordringen er, at det kræver en vis tålmodighed og ressourcer at få succes i en del afrikanske lande. Men vi ser faktisk en hel del af de mindre (virksomheder, red), der lykkes, siger Marie Gad, chefkonsulent i DI, til Børsen.

Mens det anses for lettest at drive virksomhed i Sydafrika, er vækstraten her kun 2,5 pct. Til sammenligning ligger vækstraten i Etiopien og Mozambique på over 8 pct., men her er erhvervsklimaet ifølge Børsen langt dårligere.