Dankort-klemme, grænsekontrol og tekno-messe

Foto: Bax Lindhardt

Flere og flere virksomheder tilbyder kunderne, at de kan betale faste tjenester - såsom mobiltelefonregningen - over Dankort, så pengene trækkes direkte fra kontoen. Det kan spare dig for betalingsgebyrer. Men hvis der uretmæssigt trækkes et beløb, er det ikke muligt at stoppe betalingen som ved Betalingsservice. Læs om ulemperne ved de nye betalingsformer.

Få også et overblik over, hvad de nyindførte grænsekontroller får af betydning for erhvervslivet, arbejdsmarkedet og økonomien. Økonomer og organisationer frygter for konsekvenserne.

Og så varmer vi op til verdens største årlige forbrugerelektronikmesse, der finder sted i Las Vegas. Vore udsendte reporter Thomas Breinstrup vil i de kommende dage berette om, hvad teknologien er i stand til at udrette af nye ting. Og det der rykker i år er teknologi i biler, smartere ure og anden beklædning - f.eks. BHer - med sensorer, der måler, hvordan vi har det, virtuel virkelighed, flyvende droner og vandrende/rullende robotter og så Tingenes Internet, hvor alt muligt kobles på nettet.

Mandag bragte vi et stort interview med Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, som blandt andet afslørede, at næstformanden, Novo Nordisks CEO Lars Rebien, har vist sig at have mindre ressourcder til bestyrelsesarbejdet i den stærkt pressede bryggerikoncern, end man havde håbet. Vores erhvervsredaktør Peter Suppli Benson stiller spørgsmålet, om Rebien, der er kåret til verdens bedste CEO, også er verdens bedste bestyrelsesmedlem. Læs bloggen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag.