Danfoss kunne have undgået fyringer

Als-området er hårdt ramt af massefyringerne hos den store danske industrikoncern Danfoss. Men havde regeringen ikke været så firkantet i spørgsmålet om arbejdsfordeling, ville nogle af de nu 850 nedlagte arbejdspladser være blevet bevaret.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Men Danfoss fik nej til sin ansøgning.

- Vi kunne have bevaret omkring et par hundrede job, hvis vi kunne have indført arbejdsdeling ud over de 13 uger, som reglerne åbner mulighed for, siger Ole Daugbjerg, kommunikationsdirektør hos Danfoss.

Det havde gavnet både virksomheden og de ansatte, der bor i et område, hvor ledige job ikke hænger på træerne.

- Nogle medarbejdere ville have bevaret tilknytningen til arbejdsmarkedet og holde deres kompetencer ved lige ved at arbejde det halve af tiden og få dagpenge resten af tiden. Men det måtte vi ikke, og derfor er stillingerne nu nedlagt, siger Ole Daugbjerg.

I sit forslag om en udvidet periode med arbejdsdeling til sine medarbejdere skævede Danfoss til Tyskland, hvor virksomheder og ansatte er bedre stillet. Her er det muligt at gå på arbejdsdeling i op til to år.

- I Danmark ser man kun arbejdsdeling som en mulighed, hvis der på forhånd er lys for enden af tunnelen og udsigt til en normalisering. Men det ser vi desværre ikke for os før en gang i slutningen af 2010 eller begyndelsen af 2011, siger Ole Daugbjerg.

/ritzau/