Dagens aktietip - torsdag

Aktier. Risikable aktier i 2007.

Idag skal vi se på de fem lidt mere risikable aktier, som vi i AktieUgebrevet har sat på listen over mulige vinderaktier i 2007.

Det drejer sig om GN Store Nord, Vestas, TK Development, Columbus IT og Bang & Olufsen.

Om GN Store Nord kan vi sige med sikkerhed, at kursen snart falder med cirka 75procent.

Det vil dog være som konsekvens af en meget stor udbyttebetaling, så aktionærerne bliver ikke fattigere ved dette kursfald, da de forsynes med en kontant udbetaling i samme størrelsesorden.

Derefter vil GN Store Nord-aktien reelt være en GN Netcom-aktie, da den tidligere koncern med tre selskaber efterhånden er skrumpet ind til kun at omfatte et enkelt selskab.

Af de øvrige selskaber er specielt TK Development interessant.

Selskabet var så tæt på afgrunden, som man kunne komme, men reddede sig i sidste sekund. Efter at aktiekursen var reduceret fra kurs 300 til stort set ingenting, begyndte stigningen igen.

Hvis væksten i specielt Østeuropa fortsætter i det forventede tempo, vil TK Development gradvist kunne arbejde sig tilbage til en betydelig indtjening.

Men som udviklingen de seneste fem år har demonstreret, så er det også en aktie med en betragtelig risiko.

Vestas har i flere år været en total katastrofe ud fra et økonomisk synspunkt.

Bunden blev nået sidste år med et underskud på over en milliard kroner. Vestas er vel den mest ustabile blandt de store aktier på Københavns Fondsbørs, men hvis selskabet med en ny direktør ved roret får svinget den nødlidende skude rundt, så kan der virkelig være gevinst til aktionærerne.

Første del af gevinsten er allerede udbetalt i form af en kursstigning fra 28 i marts 2003 til 243 i januar 2007. Men der kan være mere i vente.