Dårlige amerikanske nyheder sender C20-indekset ned

Den amerikanske detailkæde Home Depot nedjusterede i dag forventningerne til fremtidens resultater. Kort efter faldt C20-indekset og ligger nu i kurs 496,08 efter et fald på 1,02 pct.

Det har været svært for C20-indekset at fastholde momentum efter gårsdagens fremgang. C20-indekset satte således ny rekord ved at nå op i 504,55, men da det amerikanske marked annoncerede en nedjustering fra Home Depot, vendte stemningen hurtigt.

A.P. Møller-Mærsk har ligesom C20-indekset mistet det terræn, der blev vundet i går. Virksomheden oplevede blandt andet gårsdagens fremgang som følge af positive forventninger til markedet generelt samt rygter om et forestående aktiesplit.

Her til eftermiddag ligger A.P. Møller-Mærsks A- og B aktie henholdsvis i kurs 68.300 med et fald på 2,98 pct. og 69.900 efter et fald på 2,51 pct.

På trods af nedturen er der flere gode nyheder på A.P. Møller-Mærsk fronten. Finanshuset BNP Paribas har hævet kursmålet for aktien med 4000 kr. Desuden påpeger Nordea, at flere shippingvirksomheder har formået at hæve deres fragtrater, hvilket alt andet lige bidrager til en øget indtjening.

Danisco er steget med 0,60 pct. til kurs 418,5. Det sker efter en mindre aktionær i Danisco har ytret ønske om at få virksomheden delt op i to - en ingrediensdel og en sukkerdel. Motivationen skulle være en aktiekurs, der stort set ikke har bevæget sig i ti år, skriver RB-Børsen.

Nordea ser positivt på ideen, da de mener det vil bidrage til at gøre virksomheden mere fokuseret. I samme åndedræt tilkendegiver Nordea, at de generelt er negative på aktien.

Høreapparatproducent William Demant fik løftet sin anbefaling hos Goldman Sachs, efter finanshusets anbefaling blev ændret til "neutral" fra "sælg". Kursmålet på 12 måneders sigt blev sat til 580 kr.

William Demant aktien er steget med 1,31 pct. til kurs 542.