DA anklager kommuner for at svigte kontanthjælpsmodtagere

Den statslige refusion bør fjernes, hvis kommunerne ikke afholder de lovpligtige samtaler med ledige kontanthjælpsmodtagere mindst hver tredje måned, mener DA.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) opfordrer politikerne til at straffe kommunerne økonomisk, hvis de fortsat svigter kontakten til de ledige kontanthjælpsmodtagere.

Nye tal viser, at en tredjedel af de ledige kontanthjælpsmodtagere fortsat ikke har den kontakt med jobcentret, som loven foreskriver. Og ifølge DA halter det især for de kommunale dele af jobcentrene. Her har indsatsen stort set ikke forbedret sig i løbet af året, mens den statslige side er kommet op i gear og stort set har kontakt med alle forsikrede ledige mindst hver tredje måned, påpeger DA-konsulent Thomas Q. Christensen.

- Kommunerne ønsker mere frihed og mindre kontrol. Her er et område, hvor kommunerne svigter borgerne og virksomhederne. Løsningen er ikke at lukke øjnene for kommunernes lovbrud. Kommunernes skal økonomisk tilskyndes til at gøre det rigtige. Den statslige refusion skal fjernes, når kommunerne ikke afholder samtalerne med ledige, som de skal, siger Thomas Q. Christensen.

/ritzau/