Corydon: Pensionspakke giver økonomisk stødpude

Det direkte formål med en ny pensionspakke er at forbedre de offentlige finanser og sætte gang i væksten.

»Det her giver os en stødpude i forhold til det finanslovforslag, vi allerede har lagt frem,« siger Bjarne Corydon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny pensionspakke skal få danskerne til at bruge flere penge, så der i sidste ende sættes gang i væksten, fortæller finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomiminister Morten Østergaard (R) ved præsentationen af pensionspakken i Finansministeriet fredag eftermiddag.

I alt forventes skatterabatten på de to områder at forbedre de offentlige finanser med 15 milliarder kroner næste år.

»Det her giver os en stødpude i forhold til det finanslovforslag, vi allerede har lagt frem,« siger Bjarne Corydon.

Regeringen har flere gange måttet nedjustere sit vækstskøn, og det har mødt voldsom kritik fra især oppositionen. Det er da også netop derfor, at man handler nu og forsøger at skaffe ekstra milliarder til de offentlige finanser, forklarer Morten Østergaard.

»I det omfang at pengene bliver omsat til offentligt forbrug, kan de bidrage positivt til den vækst, som ikke er kommet så hurtigt, som vi havde håbet,« siger han.

Det skal i sidste ende være med til at reducere underskuddet på finansloven for 2015. Her er regeringen nemlig også blevet skarpt kritiseret for at ville lade underskuddet på de offentlige finanser vokse til knap 60 milliarder kroner næste år. Det svarer til 3,0 procent af BNP og er lige på grænsen af, hvad EU tillader.