Corydon: Det er rugbrødsarbejde - ikke trylleformularer

Finansministeren glæder sig over, at stadig flere får arbejde, og forudser lyse år for dansk økonomi.

Finansminister Bjarne Corydon (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Holder vi denne kurs, er der udsigt til meget lyse år for dansk økonomi med langt flere jobs.«

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) til de nye beskæftigelsestal, som torsdag morgen kom fra Danmarks Statistik og viser, at der ikke siden 2009 har været så mange danskere i arbejde. På et år er antallet af lønmodtagerjobs steget med 33.300.

»Dette sætter den tykkest tænkelige streg under, at vi skal blive på den økonomiske kurs, som vi har lagt. Så har vi i vente, at vi de kommende år vil kunne glæde os over tilsvarende tal, hvor langt flere danskere kommer i job, især som private arbejdspladser. Men det kræver, at vi holder kursen - og det er jo en god anledning til at advare mod eksperimenter,« siger Bjarne Corydon til Berlingske.

Ingen trylleformularer, kun rugbrødsarbejde

Han kan ikke pege på specifikke enkeltfaktorer som årsag til, at det nu går den rigtige vej.

»Mange enkeltstående faktorer kastes her i valgkampen rundt i den offentlige debat som trylleformularer, der skal hjælpe Danmark et bedre sted hen. Men det er ikke en saglig måde at se tingene på. Den eneste måde at skabe arbejdspladser på er at gøre en samlet, ansvarlig, økonomisk politik. Vi har skubbet gang i væksten gennem meget offensige investeringer, blandt andet massive investeringer i omstilling, i grønne arbejdspladser og i at gøre det nemmere at drive virksomhed i Danmark. Alt dette skal lykkes for, at man kan se resultater,« siger finansministeren.

Men flere peger på, at når det fortsætter så godt, vil vi snart stå og mangle arbejdskraft.

»Det skal vi løbende være opmærksomme på. Men med de reformer, der er sat i gang, er der udsigt til, at mange flere danskere kan komme ud af ledighed og passiv forsørgelse - og det kan vi se i en lang periode fremover. Men det kræver stenhårdt fokus på, at de reformer, som er vedtaget, skal virke. Det er helt afgørende, at beskæftigelsessystemet reformeres, at erhvervsuddannelserne begynder at fungere, og at vi gør noget ud af at omstille uddannelsessystemet. Det er rugbrødsarbejde, som skal gøres som en del af at blive på den rette kurs,« siger Bjarne Corydon.