Cimber-aftale er en feberredning for SAS

Selvom Cimber Sterling er gået konkurs, skal flyselskabet blive ved med at flyve ruter for SAS i 12 dage endnu. Ellers ville SAS være i akut mangel på fly, siger koncerndirektøren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire Cimber-fly skal på vingerne i morgen, selvom selskabet er gået rabundus. SAS har indgået en midlertidig aftale med konkursboet om at gennemføre planlagte flyvninger på 30 til 40 ruter i Europa.

- Det er en aftale, vi har haft gennem mange år med Cimber Sterling, som vi nu har lavet en midlertidig forlægnelse af. Der er ikke tale om noget ny trafik - der er udelukkende tale om, at den trafik, som SAS allerede har planlagt, kan fortsætte med de samme fly, fortæller koncerndirektør i SAS Flemming Jensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Den midlertidige aftale løber i 12 dage, og herefter vil SAS finde en ny løsning, for aftalen med Cimber Sterling vil ikke blive yderligere forlænget, fastslår koncerndirektøren.

- Det vigtige for os var først at få løst det helt korte perspektiv, og så sætter vi arbejdet i gang med, hvordan vi håndterer det fremadrettede, siger Flemming Jensen.

- Det gør vi, fordi vi rent akut ville stå i et problem, hvis de fire fly ikke kunne flyve. Det har jo været tilfældet i går og i dag, hvor vi har måtte omrokere nogle af vores andre flyressourcer og leje andre selskaber ind for at sætte dem ind på de her afgange, siger han.

På grund af SAS’ feberredning er 100 Cimber-ansatte lige nu ved at blive kaldt på arbejde, så de fire fly kan komme i luften lørdag morgen. For Cimber Sterling handler det om at holde sig på god fod med SAS.

- De gør det muligvis for at fastholde et godt samarbejde, for Cimber er faktisk meget vigtig for SAS i forhold til at flyve folk ind i knudepunktet i København. Og så er det selvfølgelig også for at holde nogle af Cimbers flyvetilladelser varme, siger Jacob Pedersen.