Christian Kettel Thomsen bliver ny Nationalbankdirektør

Christian Kettel Thomsen bliver ny direktør for Nationalbanken. Han tiltræder den 1. februar.

Christian Kettel Thomsen er udpeget som ny direktør for nationalbanken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Kettel Thomsen er udpeget som ny Nationalbankdirektør.

Han tiltræder stillingen den 1. februar  2023, og afløser Lars Rohde, der i 10 år har stået i spidsen for Nationalbanken.

»Jeg ser meget frem til at tiltræde stillingen som direktør for Nationalbanken. Nationalbanken er bredt respekteret og består af mange dygtige medarbejdere, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med. Nationalbanken bidrager til en stabil økonomisk udvikling i Danmark, ikke mindst gennem varetagelsen af den faste kronekurs, overvågning af den finansielle stabilitet og ansvaret for effektive og robuste betalingssystemer,« siger Christian Kettel Thomsen i en pressemeddelse.

Erhversminister Morten Bødskov fortæller, at regeringen ser frem til samarbejdet med Christian Kettel Thomsen

»Christian Kettel Thomsen er meget kompetent til at indtræde i stillingen som Nationalbankdirektør. Han har en sikker hånd og stor erfaring med håndteringen af økonomiske og finansielle forhold. Jeg og regeringen ser frem til samarbejdet med den nye Nationalbankdirektør,« siger erhversminister Morten Bødskov i pressemeddelsen.

Christian Kettel Thomsen kommer fra en stilling som vicedirektør i Den Europæiske Investeringsbank (EIB), og har tidligere været departementschef i Statsministeriet og Finansministeriet.

Opdateres...