Chr. Hansens farvesalg i Kina blegner

Foto: Asger Ladefoged. Chr. Hansen er verdens største producent af bakterier, kulturer og enzymer til mejerprodukter, og andre fødevarer. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Chr. Hansen har haft negativ vækst i salget af naturlige farver i Asien og stillehavs-området, som også tidligere har været lidt af et problembarn for den danske ingredienskoncern.

Det er dog ifølge selskabet selv primært et svært sammenligningsgrundlag og timing af ordrer, som forklarer tilbagegangen, og derfor bør det ikke give anledning til bekymring, siger Chr. Hansens topchef, Cees de Jong oven på regnskabet for tredje kvartal.

- Det kunne godt have været lidt bedre i Asien og især i Kina. Det handler dog også til dels om, at sammenligningsgrundlaget er lidt svært, fordi resultaterne i tredje kvartal sidste år var meget gode, hvor vi havde et meget stærkt salg, som vi ikke har haft i år, siger han til Ritzau Finans.

Chr. Hansen har i løbet af de sidste knap to år skiftet hele salgsstyrken i den kinesiske farveforretning ud, da man ikke fandt de tidligere medarbejdere kompetente nok, ligesom selskabet har investeret i et applikationscenter i storbyen Shanghai.

Meldingen i forbindelse med andet kvartal var, at Kina var tilbage på sporet, men trods tilbagegang i tredje kvartal afviser Cees de Jong, at der er igen er opstået problemer.

- Jeg mener ikke, at der er gået noget galt. Vi er som sagt oppe mod et svært sammenligningsgrundlag, så at opretholde det gode momentum, vi så i andet kvartal, er dermed noget sværere, siger han.

Derudover peger han på, at Chr. Hansen for at opnå vækst er afhængig af, at føde- og drikkevareproducenters planer om at skifte til naturlige farver i eksisterende eller nye produkter rent faktisk bliver til reelle ordre.

- Og det sker ganske enkelt ikke i hvert kvartal. Så jeg mener ikke, at der er noget, som er gået galt og mener, at vi er på rette vej, siger han.

Han fortæller samtidig, at det tager lidt tid at køre det nye team af, som man har ansat i farvedivisionen, i stilling.

/ritzau/FINANS