Cheføkonom: Ny recession er et spørgsmål om tid

Renterne er presset i bund, prisen på virksomheder er helt i top, og investorerne søger endnu mere risikable investeringer i jagten på afkast. Det minder om situationen i perioden op til finanskrisen i 2008

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg har ikke skyggen af tvivl om, at det kommer til at ske igen - vi får recession. Men spørgsmålet er, om det er om et kvartal eller først om et par år, siger Torsten Sløk, international cheføkonom i Deutsche Bank i New York, til Jyllands-Posten Erhverv.

Da renteniveauet er lavt og aktierne dyre, kaster investorerne sig i stigende grad over de mere risikobetonede virksomhedsobligationer, statsobligationer i udviklingslande eller opkøb af hele virksomheder.

Selv om det har vakt bekymring blandt økonomer og investorer, er vi fortsat langt fra en ny finanskrise, fastslår Torsten Sløk.

- Vi er jo slet ikke der, hvor vi var i 2008, hvor man ikke vidste, om McDonald's kunne betale løn til sine medarbejdere, fordi man ikke vidste, om det finansielle system fungerede. Det, vi diskuterer i dag, er: Hvor længe endnu vil dollar stige? Hvor langt ned vil olieprisen falde? Hvor dybe økonomiske problemer er der i Kina? De to første er midlertidige - det sidste er måske mere permanent. Jeg ser det som positivt, at to ud af tre ting er midlertidige problemer, siger cheføkonomen til avisen.