Checkhæftet er dødsdømt

Hvis du plejer at betale juletræet med en check eller at lægge en gavecheck i telegrammet til forårets konfirmander, skal du til at overveje andre løsninger.

Foto: Scanpix. Farvel til checkhæftet. Dankortet har efterhånden aflyst checkhæftet i danskernes hverdag.
Læs mere
Fold sammen
I løbet af to-tre - højst fire år - vil checkens dødsdom nemlig være underskrevet, og det tusinde år gamle betalingsmiddel afskaffet, skriver JydskeVestkysten.

"Fem år holder den ikke," mener underdirektør Tina Füssel, Finansrådet.

"Allerede nu kan det være svært at komme af med en check, for forretningerne gider ikke bøvlet. I Finansrådet kan vi ikke bestemme, at checken skal afskaffes, men der er ingen tvivl om, at elektroniske betalinger er mere effektive for alle parter, og antallet af udstedte checks er så lavt, at vi overvejer at ophæve checkindløsningsgarantien på 1000 kroner," oplyser hun.

Det vil i givet fald betyde, at en check skal afleveres til samme pengeinstitut, som den kommer fra - og så er nytten stærkt begrænset.

Også Sydbanks produktdirektør Jess Olsen giver checken ganske få år at leve i.

"Checks har med generationer at gøre. Jeg har selv et checkhæfte i tasken - til hvis alt andet skulle glippe - men jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har brugt det," erkender den erfarne bankmand med et grin.

Jess Olsen peger på NemKontoen som oplagt afløser for checken. /Ritzau/

 
Læs også:

Her er de ti værste kaloriebomber

Her er de ti mest usunde snacks

Verdens mest magtfulde brands

De ti mest absurde ting glemt i en udlejningsbil