CEPOS og LA roser DI-plan

Liberal Alliance og tænketanken CEPOS glæder sig over DIs 2025-plan, der foreslår mange markante reformer for at sikre vækst og fortsat velstand i Danmark.

»Socialdemokraterne og de øvrige store partier må tage notits af de meget konkrete og saglige forslag fra erhvervslivet, som har til formål at sikre den velstand, som vi bygger vores samfund på,« siger Joachim B. Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Der lyder klapsalver fra Liberal Alliance og den liberale tænketank CEPOS i retning mod Industriens Hus i København, efter at Dansk Industri tirsdag har fremlagt organisationens 2025-plan.

Ønsker om at fjerne topskatten, om at gøre det mere attraktivt at arbejde og om at hæve pensionsalderen falder i god jord hos Joachim B. Olsen (LA), erhvervs- og beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance.

Før Folketingsvalget fremlagde Liberal Alliance også en 2025-plan, og her er der flere ligheder med DIs langsigtede plan, påpeger han.

»Nu har Dansk Industri og Liberal Alliance fremlagt grundigt udarbejdede og ambitiøse 2025-planer, så nu mangler vi bare de øvrige partier på Christiansborg. Det er afgørende, at vi som politikere bliver bedre til at diskutere de lange perspektiver for Danmark, og der må en 2025-plan udgøre et minimum for debatten,« siger Joachim B. Olsen.

Folketingspolitikeren efterlyser nu, at de store partier på Christiansborg også tager fat på debatten om, hvordan vi sikrer dansk økonomi på længere sigt.

»Socialdemokraterne og de øvrige store partier må tage notits af de meget konkrete og saglige forslag fra erhvervslivet, som har til formål at sikre den velstand, som vi bygger vores samfund på,« siger Joachim B. Olsen.

Hos den liberale tænketank CEPOS er cheføkonom Mads Lundby Hansen også begejstret for 2025-planen fra Dansk Industri, der blandt andet peger på, at pensionsalderen skal hæves fra 2025.

Men inden da skal der gennemføres en række andre reformer, mener han.

»Indtil 2025 bør der gennemføres andre reformer af efterløn, dagpenge og kontanthjælp for at øge arbejdsudbuddet. Det er nødvendigt for at forebygge, at der opstår flaskehalse på arbejdsmarkedet,« siger cheføkonomen.