Centralbank ventes at holde renten i ro på onsdag

Ugens højdepunkt på de finansielle markeder ventes at blive onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Foto: MARY SCHWALM. »Der er ikke forventninger om ændringer af den amerikanske pengepolitik på onsdagens rentemøde,  der kommer ingen nye prognoser fra det møde og mødet bliver ikke efterfulgt af et pressemøde af Fed-chef Janet Yellen,« påpeger Nordeas valutastrateg Niels Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Mens Den Europæiske Centralbank, ECB, i torsdags lagde op til lempelser, og den kinesiske centralbank i fredags satte renten ned for sjette gang på mindre end et år, så får Fed endnu sværere ved at argumentere for en renteforhøjelse i december.

Det mener Nordeas valutastrateg Niels Christensen.

- De finansielle markeder er fortsat præget af de meget dueagtige signaler fra Den Europæiske Centralbank sidste torsdag samt rentenedsættelse fra Kina i fredags, og i denne uge retter fokus sig især mod FOMC-møde onsdag og svensk rentemeddelelse samme dag, skriver han i en kommentar.

- Der er ikke forventninger om ændringer af den amerikanske pengepolitik på onsdagens rentemøde - der kommer ingen nye prognoser fra det møde og mødet bliver ikke efterfulgt af et pressemøde af Fed-chef Janet Yellen, påpeger Niels Christensen.

Hos Handelsbanken spejder man også mod rentemødet i Federal Reserve onsdag aften.

- Der er dog ikke mange, der venter en renteforhøjelse her, selvom der på det sidste rentemøde var tegn på, at en renteforhøjelse inden årets udgang fortsat var forventet af et flertal i rentekomiteen, lyder det fra banken.

- Siden da har vi imidlertid modtaget en række mere afdæmpede økonomiske data, herunder især på arbejdsmarkedet, hvor beskæftigelsesfremgangen bremsede op samt inden for detailhandlen. Spekulationerne går således på, om Fed overhovedet hæver renten i år, skriver bankens økonomer.

Heller i Jyske Bank venter seniorøkonom Kim Fæster en amerikansk renteforhøjelse på onsdag.

- Mens andre centralbanker er på lemperkurs, er Fed på vej den anden vej, og et af ugens vigtigste begivenheder er Fed-mødet på onsdag. Vi venter ingen renteforhøjelse og vil specielt være fokuserede på tonen i pressemeddelelsen, skriver han.