Celebre svindelsager rykkes frem

Tempoet sættes op i en række retssager mod kendte erhvervsfolk som Kurt Thorsen, Klaus Riskær og Steen Gude, der nu potentielt set kan modtage deres domme allerede i sensommeren.

Kurt Thorsen kan måske nu allerede forvente svar på, om sagen mod ham skal gå om den 27. august. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Højesteret og landsretten sætter nu speederen i bund for at få afsluttet en række sager mod kendte danske erhvervsfolk.

Det drejer sig blandt andet om sager mod Kurt Thorsen, Klaus Riskær, Steen Gude, ejendomsspekulanten Kenneth Schwarz Thomsen og Gate Gourmet-direktøren Amanda Jacobsen, skriver Børsen.

Det oplyser vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), der også kendes som Bagmandspolitiet. En af de sager, der nu skal afgøres hurtigere, er mod ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen.

"Vi er selvfølgelig tilfredse med, at landsretten har omgjort byrettens kendelse, som vi mente var forkert, men omvendt er vi også kede af, at vi nu har brugt to år på forsvarsskrift og på begæringer om udsættelse. Det, synes vi, er meget uheldigt," siger Henrik Helmer Steen til Børsen.En anden sag, som allerede i august kan få en afgørelse, er Højesterets behandling af sagen mod Kurt Thorsen. Han blev sidste år idømt fem års fængsel for groft skattesvig, men i april fik han medhold i, at en af domsmændene var inhabil, da hun tidligere havde siddet i et skatteankenævn. Højesteret skal nu tage stilling til, om sagen skal gå om. Allerede 27. august kan der komme et udfald i sagen.

"Hvis Højesteret ændrer landsrettens dom og siger, byrettens dom var ok, så kan vi komme i gang med selve ankesagen i november, som vi hele tiden har satset på. Men hvis vi ikke får medhold, så skal hele sagen begynde forfra i byretten," siger Henrik Helmer Steen fra SØK til Børsen.