Carsten Frank Hansen har måttet forlade tre job i utide

Carsten Frank Hansen, som sidste år måtte forlade sit job som nyansat departementschef for finanser i Grønlands Selvstyre i utide og står tiltalt for mandatsvig i Danmark, har haft en usædvanlig erhvervskarriere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter stillinger i banker i Danmark blev han i 2006 ansat som direktør i Danske Andelskassers Banks nyetablerede fynske filial i Odense. I sommeren 2012 gik det galt.

Først blev Carsten Frank Hansen fyret og efterfølgende bortvist af bankens ledelse samtidig med, at banken meldte ham til politiet. Fyns Politi sigtede Carsten Frank Hansen for mandatsvig mod Danske Andelskassers Bank, der havde et erstatningskrav mod ham på 335.000 kroner.

To dage som departementschef

Carsten Frank Hansen er i sin tid uddannet bankassistent i Grønland, hvor han er vokset op. I august 2012 fik han et job som leder af det lille grønlandske firma, Greentop, der handler med gaveartikler. Men ejerne fyrede og derefter bortviste ham ét år efter. Begrundelsen var, at han ikke var i stand til at drive firmaet og optrådte illoyalt over for ejerne. Kort tid efter blev han ansat i Grønlands Selvstyre som departementschef i Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender med det øverste ledelsesansvar for over 400 medarbejdere i departementet, Skattestyrelsen og Økonomi- og Personalestyrelsen. Carsten Frank Hansen valgte i midten af september 2013 med øjeblikkelig virkning at fratræde sin betroede stilling som departementschef, to hverdage efter sin tiltræden.

Det skete umiddelbart efter Berlingskes afsløring af, at han 16 måneder forinden var blevet sigtet for mandatsvig i Danmark og bortvist fra stillingen som filialdirektør i Danske Andelskassers Bank.

Som departementschef var han medansvarlig for styringen af den offentlige økonomi i Grønland og for forvaltning af danske og grønlandske skattekroner. I ansættelsesudvalget, som ansatte Carsten Frank Hansen, sad den øverste embedsmand i Grønland, departementschef i landsstyreformand Aleqa Hammonds departement, Svend Hardenberg, formand. Men hverken Svend Hardenberg, udvalget eller et headhunterfirma opdagede, at han var sigtet for økonomisk kriminalitet.