Byggeriets Kvinderåd skal få flere kvinder ind i branchen

Der er ikke kommet flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen de sidste 20 år. Det skal kvinderåd ændre på.

Bygge- og anlægsbranchen er et mandsdomineret felt. Et nyt kvinderåd skal hjælpe med at få flere kvinder ind i branchen. Scanpix/Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være slut med kun at fiske efter talent i den ene side af søen.

Derfor lancerer Dansk Byggeri torsdag på kvindernes internationale kampdag et kvinderåd, der skal få flere kvinder til at søge ind i bygge- og anlægsbranchen.

»Vi har et klart opråb til kvinder om, at vi meget gerne vil have flere ind i bygge- og anlægsbranchen fremadrettet.«

»Alle prognoser siger, at vi kommer til at mangle fagfolk, så det nytter ikke noget, at vi kun fisker i den ene side af søen. Vi skal bruge alt talentet, der er derude,« siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Han er formand i det nylancerede kvinderåd, der har filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro som næstformand.

Byggeriets Kvinderåd skal levere anbefalinger, der kan hjælpe branchen med at nå sit mål og vision om flere kvinder i arbejdsstyrken.

Foruden en række mænd og kvinder i den danske byggebranche tæller rådet også Socialdemokratiets Christine Antorini, tv-vært og livsstilsekspert Christine Feldthaus og filminstruktør Helle Joof.

Og det er der en grund til.

»Vi har behov for, at der kommer nogle helt uden for bygge- og anlægsbranchen til at komme med friske øjne og se på, hvad der skal til for at være mønsterbryder og komme ind i branchen,« siger Lars Storr-Hansen.

Det er blot ni procent af de beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen, som er kvinder - og det er inklusiv kontorpersonale. Sådan har det været siden 1996.

Målet med rådet er at øge andelen af kvinder i bygge- og anlægsbranchen fra 9 til 20 procent inden 2028.

Lars Storr-Hansen peger på, at en stor del af årsagen til, at branchen er mandsdomineret, er, at den traditionelt har været forbundet med fysisk krævende arbejde.

Det bør ikke længere være en hindring.

»Der er sket rigtig meget igennem de seneste mange år med nye hjælpemidler, der gør, at arbejdet er meget mindre fysisk krævende, så det ikke er fysikken, det kommer an på,« siger Lars Storr-Hansen.

Der er seks mænd i rådet og ti kvinder.

/ritzau/