Byggeri: Jobplan gør det lettere for virksomheder

Hvis regeringen gennemfører ny jobplan, forsvinder meget papirnusseri og administrativt bøvl med at hyre udlændinge, vurderer Dansk Byggeri.

Nu bliver det lettere at hyre udlændinge til byggebranchen, men regeringen må følge op på den nye jobplan for at sikre nok hænder til virksomhederne. I Dansk Byggeri er afdelingschef Vibeke Gaardsholt begejstret for regeringens nye initiativ, der skal sikre mere arbejdskraft. Efter planen skal det være mindre bøvlet at hyre udlændinge, men i byggebranchen er der også glæde over, at udlændinge får flere muligheder.

- Det er meget positivt, at det blive nemmere at skifte et job, når man først er her. De administrative byrder bliver også mindre, når det for eksempel blive lettere at få et skattekort, siger Vibeke Gaardsholt til Ritzau.

Hun vil ikke sætte tal på, hvor mange flere medarbejder danske virksomheder vil få med den nye plan. Det bliver under alle omstændigheder nødvendigt at følge op.

- Virksomhederne vil også mangle hænder i de kommende år, når de store generationer trækker sig tilbage. Derfor er planen slet ikke nok til at løse problemerne. På byggeområdet støder vi hele tiden ind i nye problemstillinger. Det vil blandt andet være helt oplagt at se på, om en udlænding med de rette kvalifikationer endnu lettere kan få et job, siger Vibeke Gaardsholt.

/ritzau/