Byggebranchen: ”prisværdigt, men ikke tilstrækkeligt”

Interesseorganisationen Dansk Byggeri tager positivt imod regeringens kreditpakke til fem milliarder kroner.

Foto: Erik Refner. Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri
Læs mere
Fold sammen
Det er godt, men ikke nok. Omtrent sådan modtager Dansk Byggeri den kreditpakke på fem milliarder kroner som regeringen i dag har præsenteret. Det er godt, at veldrevne nystartede virksomheder får nemmere adgang til likviditet, men det er også nødvendigt at hjælpe de eksisterende virksomheder, mener Dansk Byggeri.

”Det er en ansvarlig regering, der nu vil give erhvervslivet en tiltrængt håndsrækning. Vi har i Dansk Byggeri kunnet konstatere, at mange virksomheder, til trods for at de er sunde og veldrevne, havner i en dobbelt kreditklemme, fordi både banker og leverandører har strammet kreditvilkårene langt ud over det rimelige. Derfor hilser vi regeringens initiativ til en kreditpakke velkommen,” siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Stramme kreditvilkår
I dagens udgave af Berlingske Tidende lancerer økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en kreditpakke, som sender fem milliarder kroner i form af udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder ud til mindre- og mellemstore virksomheder.

Virksomhederne i byggebranchen er hårdt ramt af den økonomiske krise, og en rundspørge blandt medlemsvirksomhederne i Dansk Byggeri, som organisationen har foretaget, viser, at 40 procent oplever, at bankerne har strammet kreditvilkårene væsentligt.

”Derfor glæder vi os især over forslaget om styrkelse af Vækstfonden, der skal sikre bedre muligheder for lån til forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder. Det er prisværdigt, at man ønsker at støtte nystartede virksomheder med venture-kapital, men det er ikke tilstrækkeligt. Vi må også række de eksisterende virksomheder en hånd," lyder det fra Lars Storr-Hansen, som mener det er på høje tide, at regeringen kommer den trængte byggebranche til hjælp.

”Initiativet kommer på et tidspunkt, hvor vi i bygge- og anlægsbranchen har passeret de 600 konkurser - alene i 2009. Vi har en begrundet frygt for, at tallet runder de 1000 inden udgangen af 2009. Derfor har vi set frem til et modtræk fra regeringen, som kunne sætte en stopper for den uheldige udvikling, siger han.”