By i oprør over sushi-forbud

Borgere og politikere i Frederikssund er oprørte over, at Naturklagenævnet og naboklager har spændt ben for en sushibar. Tirsdag aften demonstrerede 500 for sushibaren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både borgere og politikere i Frederikssund er i oprør over, at syv naboklager har ført til, at Naturklagenævnet har fået lukket en sushibar på havnen i den nordsjællandske købstad før den planlagte åbning tirsdag. På den aflyste åbningsaften deltog op imod 500 borgere i en demonstration til støtte for "Sushi Sans".

Gymnasieeleven Rasmus Pazdecki oprettede en Facebook-støttegruppe, som på knap en uge har fået 2500 medlemmer, der gerne vil kunne købe japansk fiskemad på havnen. Tirsdag aften havde han så arrangeret en demonstration til støtte for restauratøren, som havde fået grønt lys fra kommunen til sit sushi-sted.

- Naboerne bor på en havn, så de må forvente, at der lugter af fisk. Men flytter heller ikke til Sahara og klager over, at der er for meget sand, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Lignende meldinger kommer fra begge sider af byrådet.

- Naboerne har klaget, og Naturklagenævnet har valgt at give dem. Jeg ville sige det modsatte - at der er perspektiv i at få noget liv i et lejemål, der har stået tomt længe. Men vi følger op på sagen, siger borgmester Ole Find Jensen (S).

- Jeg er ærgerlig, især på initiativtagernes vegne. Sushibaren havde fortjent en chance, siger den konservative Morten Skovgaard.

Venstremanden John Schmidt Andersen mener, at lokalplanen for havnen er for restriktiv, og at den nu må ændres.

Restauratør Andreas Leth Jørnø er glad for opbakningen, men usikker på fremtiden efter afgørelsen fra Naturklagenævnet. Han ved ikke, om han mister de investerede penge - og hvad der sker med hans tre ansatte.