Businessupdate: Endomondo-rigmand og tunge er­hvervs­folk ka­ster mil­li­o­ner i fit­nessplat­form

Berlingske Business viser vejen til de vigtigste historier om økonomi og virksomheder.

Jakob Nordenhof Jønck, medstifter af Simple Feast og Endomondo, er blandt de rigmænd, der har investeret i fitnessplatformen Lenus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Godeftermiddag og velkommen til en ny businessupdate

Vi giver dig her et overblik over de centrale historier om dansk erhvervsliv og økonomi, så du er opdateret – også på en sjælden og varm solskinsdag i juli.

Lad os kaste os ud i det.

Un­ge se­ri­ei­værk­sæt­te­re og er­hvervs­folk ka­ster mil­li­o­ner i fit­nessplat­form

Endomondo-rigmand Jakob Nordenhof Jønck og Simcorp-topchef Klaus Holse er blandt de pengemænd, der har sagt ja til at investere i fitnessplatformen Lenus, som er målrettet personlige trænere, diætister og kostvejledere. Det skriver Børsen.

Siden Lenus blev stiftet i 2016 af Bertram Thorslund, har fitnessplatformen haft fart på. Og nu er der planer om at åbne 20 nye kontorer i løbet af 24 måneder.

For at par år siden fik Lenus stifteren af Fitness.dk, Rasmus Ingerslev, med om bord som investor og bestyrelsesformand. Men nu kommer der altså en bredere kreds af investorer ind i selskabet. Samlet er der tale om en tocifret millioninvestering. Blandt de nye investorer er også stifteren af diskotekskæden Crazy Daisy, Carsten Mikkelsen.

Ifølge Bertram Thorslund skal der i løbet af et års tid hentes yderligere et par hundrede mio. kr. til Lenus.

Analytiker: Danske Bank skal fyre mindst 1.000

Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, vil ikke sætte tal på, hvor mange ansatte der skal afskediges, efter at han fredag annoncerede en fyringsrunde af et betydeligt omfang. Det skete i forbindelse med offentliggørelsen af bankens halvårsregnskab.

Men ifølge beregninger fra Sydbank skal mindst 1.000 af storbankens 22.200 ansatte afskediges de kommende år. Det skriver Finans.dk.

Danske Bank skal ifølge både Sydbank og kreditvurderingsbureauet DBRS Morningstar finde besparelser for cirka tre mia. kr. indtil 2023 sammenlignet med 2020-niveauet, hvis bankbossen skal nå i mål med den plan for 2023, som han selv har udstukket rammerne for.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Korruptionssag i dansk milliardkoncern sender rystelser gennem tropisk østat

Den milliardstore industrikoncern Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) er omdrejningspunktet i en større skandale om en bestikkelsessag i østaten Mauritius. Landets vicepremierminister er nu blevet fyret. BWSC tager sagen meget alvorligt.

Her kan du læse hele historien, som Eva Jung og Jakob Chor og skrevet.

Og nu, vi er ved det, skal du også lige have den her med, som de to journalister også har skrevet:

2. Trods flere korruptionssager: Statsfond afviser karantæne til skandaleramt industrikoncern

Trods en afrikansk storinvestors afvisning af nye projekter med den danske industrikoncern Burmeister & Wain Scandinavian Contractor vil den statslige, danske investeringsfond for udviklingslande (IFU) ikke bandlyse virksomheden.

»Vi har noteret os konklusionen fra Den Afrikanske Udviklingsbank, og den vil naturligvis indgå i en drøftelse med vores bestyrelse, hvis IFU på et senere tidspunkt skal finansiere nye projekter med BWSC,« lyder det fra kommunikationsdirektør i IFU, Rune Nørgaard, der understreger, at der ikke er tale om statsstøtte, men kommercielle investeringer.

Læs historien her.

3. Usikkerhed om sparerundes omfang: Danske Bank-ansatte frygter fyresedler

Ny sparerunde i Danske Bank får de ansatte til at frygte for deres job. Det er stadig usikkert, hvor mange ansatte der snart må lede efter et nyt arbejde, lyder det fra Finansforbundet og Danske Bank.

Mads Klitgaard har skrevet om uroen blandt de ansatte i banken. Læs med her.

4. Analyse: Nu kan regeringens penge til at forsøde danskernes liv være pist væk

Det såkaldte råderum i landets husholdningsbudget kan være væk. Ny analyse viser, at det er kraftigt formindsket i 2025, og et par yderligere ting kan vende det til et minus i 2025.

Povl Dengsøe har skrevet om de dystre udsigter her.

5. Har du set Berlingskes sommersatsning »Gang i Danmark«?

I løbet af sommeren samler Berlingske Business’ journalister en stribe gode bud på, hvordan der kan komme gang i Danmark igen i kølvandet på coronakrisen. Senest har redaktørduoen,Thomas Bernt Henriksen og Simon Bendtsen, interviewet topkonsulenten Mai-Britt Poulsen fra Boston Consulting Group. Hun forventer, at coronakrisen kan løfte den grønne dagsorden til et nyt niveau.

Find alle artiklerne her.