Business Update: Vestas' indkøbsliste, Thomas Borgens styrkeprøve og tro på trolde

Læs mere
Fold sammen

God morgen

Det er efterhånden flere år siden, at den danske vindmøllegigant Vestas skrantede og gav aktionærerne store tab. Under svenskeren Anders Runevads ledelse er det bare gået fremad, og nu køber vindmøllekoncernen op blandt mindre konkurrenter - blandt andet de to servicefirmaer, tyske Availon og amerikanske UpWind Solutions. Læs interviewet om Runevads opkøbsstrategi.

I Danske Bank har man omvendt ikke spenderbukserne på. Danmarks største bank annoncerede tirsdag, at man har tilbudt 8.000 ansatte en frivillig fratrædelse. Det sker i forsøget på at at spare så meget, at den norske topchef Thomas Borgen kan holde sit løfte til aktionærerne om et afkast på 12,5 procent. Læs om planen og Thomas Borgens styrkeprøve.

Dagbladet Børsen skriver i øvrigt i dag, at Danske Bank i løbet af de sidste fem år har brugt tre milliarder kr. på at komme af med medarbejdere.

Læs også om økonomien i den danske telebranche. Der er igen kommet gang i investeringerne i bedre tele- og internet i Danmark, og antallet af ansatte i telebranchen er steget en smule. Men branchens overskud er på bare ét år halveret.

Hos turistfremmeforetagendet VisitDenmark håber man nu, at den nye animationsfilm, Trolls, bliver den næste store biografbasker. Filmen bygger nemlig på de danske Gjøl-trolde, og derfor har den danske turismeorganisation indledt en stor offensiv, der skal lokke folk fra verdens biografer til Danmark.

Følg med på business.dk, som i dag bestyres af Sonny Wichmann. God dag.