Business Update: Ulige lederløn, millionærdanskerne og pletskud fra Thorborg

Læs mere
Fold sammen

God fredag morgen.

Er du kvinde og leder? Ja, så får du i gennemsnit 9.000 kr. mindre i løn om måneden end dine mandlige kolleger. Og udviklingen er kun gået den forkerte vej, viser den nyeste lønstatistik fra den faglige organisation Lederne. Årsagerne kan blandt andet findes i barsel og mænds større fokus på løn.

Apropos penge så har chokket fra finanskrisen på den hårde måde lært os danskere at spare op til dårligere tider. For førte gang nogensinde er danskernes gennemsnitsformue på over én million kroner, når det gælder pension, værdipapirer og kontanter.

Er der én dansker, som ikke er bange for at løbe en økonomisk risiko, så er det Danmarks måske mest kendte iværksætter, Martin Thorgaard, som torsdag aften annoncerede, at han og en kompagnon har solgt regnskabsprogrammet Dinero til norske Visma. »Lige pludselig kom Visma og sagde: Martin, vi har fået en større pose penge med i byen, hvad siger du til det? Så kiggede jeg på dem, og så sagde jeg, nu begynder det sgu at ligne noget,« siger Martin Thorborg til Berlingske Business. Prisen er hemmelig, men Thorborg behøver ikke tænke på penge resten af sine dage.

I sagen om de nedfaldende HTH-køkkenskabe kan vi i dag afsløre, at køkkenfirmaets daværende topchef, Lars Bay-Smidt, i januar blev fritstillet. Det skete i kølvandet på et internt opgør om køkkenskabes kvalitet.

I formiddag afsiger Østre landsret dom i den første ankesag mod Uber-chauffører. Se også Business-kalenderen.

God dag.

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk