Business Update: Udsalg i SAS, dollars i dansk biotek og e-sport

God morgen til en torsdag, hvor der vil være fokus på det skandinaviske luftfartsselskab SAS.

Onsdag aften oplyste de svenske og norske stater, at de nu begynder at sælge ud af deres aktier i SAS, som i dag kontrolleres af de tre skandinaviske regeringer. Til at begynde med vil Sverige og Norge sælge 5,9 pct. af aktierne i SAS, og derved kommer de tre staters samlede ejerandel for første gang i flyselskabets 70 årige historie ned under 50 pct., og dermed er der åbnet for, at andre på længere sigt kan tage kontrollen over det skrantende SAS.

Og udenlandske investorer har i den grad øje for at investere i Skandinavien. For eksempel har den amerikanske medicinalgigant Bristol-Myers Squibb på blot to år kastet mindst 13 milliarder kr. efter danske biotekvirksomheder eller dansk forskning. Med et tydeligt signal om at pengestrømmen til Danmark kommer til at fortsætte, besøgte en række af selskabets topfolk i denne uge København. Læs hvorfor den danske forskningsindustri er så interessant for amerikanerne.

En anden milliardindustri udspringer af teenageværelserne rundt omkring. Læs om e-sport - eller slet og ret computerspil - som måske er den underholdningssektor, der rykker allerhurtigst lige nu med vækstrater på noget nær 50 procent og en målgruppe, der normalt er temmelig svær at få fingre i.

Og så står efterårsferien for døren. Det er traditionelt tiden, hvor mange danskere valfarter på kombineret ferie og julegaveshopping til London. Men i år er der ekstra gevinster at hente på indkøbene som følge af det stærkt svækkede britiske pund.

Dagens jourhavende på business.dk er Sonny Wichmann. God dag.