Business Update: Tryg-aktien stiger i rødt marked, Seier satser på Instagram

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

God formiddag

Investorerne tager tirsdag morgen godt imod dagens tidlige regnskab fra forsikringsselskabet Tryg. Efter kort tids handel stiger aktien 1,7 pct. til 127,20 kr., skriver Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset falder fra morgenstunden 0,8 pct. og følger dermed en negativ stemning fra USA mandag aften.

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen har via Seier Capital skudt frisk kapital ind i det danske start-up Sponsta, der står bag en platform skræddersyet til det hurtigtvoksende sociale medie Instagram.

Møbelproducenten Fritz Hansen rejser sig efter flere år med krise og leverer det bedste resultat i selskabets 144-årige historie. Det er særligt en sult efter ikoniske møbler som 7eren og Ægget i USA og Asien, der giver penge i kassen.

Islandske Össur, der er noteret i Danmark og delvist ejet af Oticon Fonden, tager tilgengæld penge op af kassen. Selskabet køber britiske Touch Bionics og vil nu satse på at bygge avancerede armproteser, der skal være med til at løfte salget i hele selskabet. Össur betaler 255 mio. kr. for det skotske selskab.

Berlingske har mødt landbrugets førstedame Karen Hækkerup, administrerende direktør i den indflydelsesrige brancheorganisation Landbrug & Fødevarer. Og det er ikke ligefrem med den lyse pensel hun maler emd, når hun skal beskrive situationen i Europa. Et splittet Europa med flygtningekrise, terror, lukkede grænser og Storbritannien, der truer med at melde sig ud af EU. »Vi står i den værste situation, siden starten på det europæiske samarbejde,« siger hun.

Erhvervsmanden Peer Kølendorf afslørede under nylig retssag, at det var Kammeradvokaten, der rådede Skat til at udbetale 144 mio. kr. i negativ moms til handelsselskabet Comitel trods mistanke om svindel. Pengene er nu endegyldigt tabt for statskassen.

Og så kan du møde Christian Ree, der i slutningen af juni overtager direktørposten i Ree-familiens største selskab, Østergaard Biler, bedre kendt som Europcar. Med unge Ree i spidsen får biludlejningsselskabet en biltosset direktør med et stort ansvar på sine skuldre.

Et af dagens mest interessante, internationale interviews byder Bloomberg på. IMF-topchef, Christine Lagarde, fortæller i dybden om sin kamp for, at Den Internationale Valutafond skal blive bedre til at forhindre økonomiske kriser i at opstå frem for at agere brandslukker.

LED-lys er gode for elregningen, men vidste du, at lyset også kan modvirke jetlag? Flyproducenten Airbus satser på, at kampen mod jetlag kan lokke kunder til, skriver The Economist.

Dagen byder på generalforsamling i A.P. Møller Mærsk. Tidligere i dag kom forsikringskoncernen Tryg med regnskab. Læs om dagens øvrige begivenheder. 

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk