Business Update: Trump og aktiemarkederne, topcheferne, boligejerne og 'China'

God morgen - dagen derpå

Det ser ud som om, at de globale finansmarkeder har taget amerikanernes valg af Donald Trump som ny præsident med ophøjet ro. De toneangivende amerikanske aktiemarkeder lukkede i går aftes med plusser på omkring en procent, og i Asien har markederne til morgen indhentet de voldsomme tab, der blev udløst for et døgn siden som reaktion på Trumps overraskende valgsejr.

Der er ellers sat vand over til en global handelskrig, eftersom Donald Trump i valgkampen har truet med at lægge en straftold på 45 procent på varer fra Kina. Endnu er det usikkert, hvad Trump vil og kan få gennemført af sin økonomiske politik, men det kan få den kinesiske drage til at spy ild.

Følg udviklingen på aktiemarkedet i Danmark og resten af Europa i dag på Business.dk/live.

Du kan også på business.dk læse, hvordan en stribe danske topchefer tager valget af Trump.Umiddelbart er de parate til at tage de nye udfordringer op.

Tusinder af danske boligejere får nye renter og lån fra årsskiftet, og de har en særlig interesse i, hvordan den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, påvirker renten. Samlet er 54 milliarder kroner blevet opsagt og skal konverteres til et andet lån, og flekslån for 110 milliarder kroner skal refinansieres med auktioner de kommende uger. Handel med værdipapirer ude i fremtiden tyder på, at en ventet renteforhøjelse fra den amerikanske nationalbank i december er blevet langt mindre sandsynlig.

Også torsdagen kommer efter al sandsynlighed til at stå i det amerikanske præsidentvalgs tegn. Men der sker dog også andet her på hjemmefronten. Blandt andet kommer høreapparatproducenten William Demant med kvartalsregnskab, og det samme gør DSB og landets største entreprenørvirksomhed MT Højgaard. Se også Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann.