Business Update: Trekantsdrama hos madkongerne, Kamp for ligeløn og Optimistiske pensionsdrømme

Er det i orden, at en mandlig butiksassistent tjener 14 pct. mere end sin kvindelige kollega? Nej lyder det fra det professionelle bestyrelsesmedlem Lone Fønss Schrøder, som i bestyrelserne for Volvo og IKEA har arbejdet for at få indført ligeløn. Læs interviewet med den indflydelsesrige toperhvervskvinde.

Læs også hvordan det går med sammenlægningen af maddynastierne Løgismose og Meyers. Efter fusion og opkøb ulmer der nu et trekantsdrama. De to partnere, Grønlykke og Meyer, har mistet energien, de ansatte udkæmper fløjkrige, og ledende folk har forladt bestyrelse og direktion. Samtidig frygtes det, hvad ejeren, kapitalfonden IK Investment Partners, kan finde på at sælge fra.

Fra USA skriver vores korrespondent Kristian Mouritzen i dag om den elendige forfatning, der præger broer, tunneller og veje mange steder i USA. Ingen reparerer dem. Den politiske lyst til at finde pengene er lav. Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er måske den, der gør mest ud af det.

Hvor behagelig bliver din alderdom?, spørger BerlingskeBusiness' souschef Mikael Hjorth i sin blog. Danskerne er tilsyneladende lidt for optimistiske, når det gælder, hvad de har sparet op til livet som pensionist.

Børsnoteringen af DONG tegner til at blive en succes. Allerede fredag - på førstedagen efter børsprospektet - var investorinteressen så stor, at alle aktier kunne sælges. I dag tager DONG-ledelsen så på roadshow i København og Aarhus for at præsentere projektet. Se også Business-kalenderen.

Business.dk bliver i dag bestyret af Sonny Wichmann. God dag.