Business Update: TDC i svensk exit, Carlsberg med fodboldkvaler og slagteren vil være feminin

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS

Godmorgen

TDC åbner tirsdagen med en bombe. Selskabet trækker sig stort set ud af Sverige ved at frasælge sit svenske datterselskab til Tele2 i en milliardhandel.

Mens Europas bedste fodboldlandshold lige nu kæmper om at kunne kalde sig europamester, står det klart, at der også har været kæmpet i kulissen op til slutrunden. Her har den danske bryggerivirksomhed Carlsberg, som gennem en længere årrække har været hovedsponsor ved EM i foldbold, udtrykt sin klare og utvetydige bekymring om de korruptionssager, der har ramt fodboldforbundet FIFA, som er søsterorganisation til UEFA.

En mindre teknologivirksomhed i Frederikssund, bydere fra Taiwan og Kina og flere vrede danske aktionære­r. Det er nogle af ingredienserne i det drama, som i øjeblikket udspiller sig i den børsnoterede silicium­producent Topsil.

»Slagterisektoren er fuld af rustfri stål, tunge løft og kontant tone,« konstaterer Danish Crowns nye topchef, Jais Valeur, som vil skabe en ny og anderledes arbejdskultur på det mandsdominerede slagteri – en mere feminin arbejdskultur, som ambitiøse kvinder kan spejle sig i

Mød Mark Carney, der som førstemand for Bank of England vogter landets finansielle stabilitet, ved først på fredag, hvilke beredskabsplaner der skal tages i brug for at vogte den britiske valuta.

Læs om dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper