Business Update: Store DONG-dag, selvkørende mareridt og skæve auktionspriser

Læs mere
Fold sammen

Forsikringsselskabernes helt store indtjeningsmaskine er under pres. For i takt med at biler bliver mere og mere automatiserede og i sidste ende selvkørende, mindskes antallet af biluheld og dermed bilskader. Når risikoen for skader falder, presser det prisen på bilforsikringer i bund. Og det er et kæmpe problem for selskaberne.

De danske medicinalselskaber har kurs mod en politisk landvinding, der kan sikre branchen en særlig placering i dansk erhvervspolitik. Regeringen nedsætter nu et vækstteam med Lundbeck-topchef Kåre Schultz som formand, som får til opgave at komme med forslag, der kan styrke den danske life science-branche.

Er Lauritz.com lidt for flinke til at vurdere varer for højt? Det spørgsmål stiller flere tunge aktører i auktionsbranchen, efter at auktionshuset har krævet, at der bliver lukket ned for en konkurrents prisportal, der blotlægger auktionshusenes vurderingspris og det endelige hammerslag. Læs historien om Lauritz.com, som i øvrigt i dag bliver børsnoteret i Stockholm.

En endnu større børsnotering - faktisk verdens største - finder imidlertid sted herhjemme, når DONG kl. 9 for første gang kan handles på fondsbørsen i København. Vi følger noteringen, og du kan se programmet her.

At noteringen bliver en succes de første dage, er der ifølge erhvervskommentator Jens Chr. Hansen ikke tvivl om. DONG-aktien vil blive styret benhårdt af bankerne bag børsnoteringen, så den kan kaldes en succes. Læs hans blog.

Torsdagen er også dagen, hvor Berlingske Business kl. 10 offentliggør Imageanalyse 2016, hvor 4.100 erhvervsledere har udpeget de danske virksomheder, der har det bedste - og ringeste - image. Se også Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God DONG-dag