Business Update: Stjerneiværksættere, bankbøvl og datasikkerhed

God morgen.

Så er der godt nyt til iværksætterne. En elitegruppe på ti succesrige serie­iværksættere fra Danmark og Sverige er nemlig nu gået sammen i et kraftfuldt netværk under navnet Nordic Makers, som vil investere i nordiske startup-selskaber. Elitenetværket kommer fra selskaber som Just Eat, Unity Technology, Momondo, Zendesk, Libratone, Podio, Sitecore og de svenske selskaber Onlinepizza og The Astonishing Tribe. Så der er noget erfaring at trække på.

I banksektoren føler mange mindre banker sig efterhånden overbebyrdede af administrative opgaver fra Finanstilsynet, og de går samtidig en usikker tid i møde med udsigt til lavere indtjening. Læs hvorfor bankerne alligevel insisterer på at bevare deres selvstændighed og tilstedeværelse i lokalsamfundene.

I vores serie om vores privatliv på nettet kan vi i dag fortælle, at datasikkerhed er det nye »økostempel«, som virksomheder skal jagte, hvis de vil tiltrække kunder. Men det bliver i første omgang en nicheforretning for folk, der har råd til datasikkerhed, siger Pernille Tranberg, der netop har udgivet bogen »Dataetik«.

Dagbladet Børsens tophistorie handler igen i dag om topskatten. Børsen fremlægger i dag nye tal fra Finansministeriet, der viser, at forskellen mellem Liberal Alliances krav og regeringens topskatteplan begrænser sig til 400 job.

Finanssitet Finans.dk skriver i dag, at danske aktieanalytikere er langt mere positive,  når de skal vurdere potentialet ved at investere i danske aktieselskaber end deres udenlandske kollegaer. Historien bygger på en gennemgang af 378 analyser af de største danske selskaber.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag