Business Update: Sommergave til boligejere, milliardtab for bankerne og dansk jobsucces

Læs mere
Fold sammen

Der ligger måske en dejlig sommergave til de danske boligejere og venter. Brexit har nemlig givet tusindvis af boligejere en ny mulighed for at konvertere deres boliglån til noget billigere. 3,5 pct. lån for 100 milliarder kr. kan komme i spil til konvertering i løbet af juli. Læs om det kan betale sig for dig.

I vores serie om cybercrime kan du i dag læse, at mange virksomheder undlader at gå til politiet, når de har været udsat for IT-angreb. De frygter simpelthen, at det kan skade mere end det gavner.

I finanssektoren har de deres helt egne problemer. I år har 20 af verdens største banker mistet 3.000 milliarder kr. i værdi. De fire største danske banker er blevet næsten 100 milliarder kr. mindre værd. Og det er ikke kun Brexit, der er årsagen.

Danmark er det land i Europa, hvor det går stærkest med at få ledige fra arbejdsløshedskøen tilbage i arbejde, viser nye beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Ja, det er ligefrem begyndt at blive et problem for virksomhederne at skaffe arbejdskraft. Flere end fire ud af fem af landets jobcentre oplever en stigning i antallet af henvendelser fra virksomheder, der søger nye medarbejdere. Og inden for visse fag må virksomhederne gå forgæves.

Noget kunne tyde på, at DSBs kundeservice mangler folk. Vores erhvervsredaktør Peter Suppli Benson blogger i hvert fald om en grotesk episode, da han forsøgte at købe togbilletter.

I dag afsiges den længe ventede dom over seks Uber-chauffører, der er tiltalt for ulovlig taxikørsel. Vi følger sagen. Se i øvrigt Business-kalenderen.

God dag.

Sonny Wichmann, onlineansvarlig