Business Update søndag: Søren Skou maner til tålmodighed mens investorerne flygter i sikkerhed

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

God søndag

Det blev en uge, hvor efterdønningerne efter brexit fortsat rullede henover markederne, som havde svært ved at finde en retning. Ugen sluttede med stærkt nyt fra de amerikanske jobtal, hvilket sendte de amerikanske markeder op fredag. Omvendt var ugen dog præget af investorer, som krøb i ly i obligationsmarkederne, hvilket har sendt de 10-årige danske statsobligationer i minus. De danske boligejere har isoleret set grund til at være glade over udviklingen.

Det blev også ugen, hvor de hårdt prøvede Mærsk-aktionærer - og andre interesserede - fik de første udmeldinger fra rederigigantens nye topchef, Søren Skou. I et interview med Berlingske Business understregede Søren Skou, at aktionærerne i A.P. Møller - Mærsk skal væbne sig med tålmodighed. Nogle af de investeringer, som kan komme, vil måske først gavne investorerne mange år ud i fremtiden.

Søren Skou kommer i interviewet også ind på sit forhold til Mærsk Mc-Kinney Møller, om hvordan han har det med at blive kendt, og hvad der er blandt hans karrieres største fejl.

Læs også Jens Chr. Hansens kommentar til Søren Skous udnævnelse, hvor han stiller spørgsmålet, om Søren Skou er for meget insider til at kunne transformere Mærsk.

Berlingske Business har i den forgange uge sat fokus på, at danske virksomheder bliver bestormet af hackere, der vil lamme driften eller stjæle penge. Og det bliver kun værre, lyder det fra danske topledere i en rundspørge, som Berlingske har foretaget. Fra både eksperter og politiet lyder det, at virksomhederne tager for let på hackertruslen.

En af ugens mest læste historier blev nyheden om et forskningssamarbejde mellem Lundbeck og Genmab, der har kurs mod et medicinsk gennembrud, som har potentiale til at stoppe hjerne­sygdommen Parkinsons. De to selskaber har i fællesskab udviklet et helt særligt antistof, som er på vej mod den fase, hvor det skal testes på mennesker.

Ugens sure show ramte de unge danskere. Vi sætter pensions­alderen op, og samtidig lever vi ikke længere end i de andre europæiske lande. Det gør, at unge danskere kan se frem til at være det folkefærd i Europa, som kommer til at leve kortest tid på pension.

Efter langt tilløb bød ugen på nyt i Se og Hør-skandalen, hvor otte personer nu er tiltalt i sagen, som har kostet Aller Media et stort tocifret millionbeløb. Det siger adm. direktør Pål Thore Krosby, der vedkender sig det selskabsretlige ansvar for de ulovlige forhold på sladderbladet. Privat forsøgte topchefen at være åben over for familien.

Fortsat god søndag

Jesper Woldenhof