Business Update Søndag: Skagen ad libitum, klima-hug fra EU og Nordeas Panama-bodsgang

Læs mere
Fold sammen

Skagen - en juvel i Udkantsdanmark. Sådan lød det på forsiden af business.dk i mandags. Historien var startskuddet på en uge, hvor den såkaldte Hellerup-uge i Danmarks nordligste by på alle måder har været i centrum på business.dk. Igennem en stribe store og små historier har udsendte reportere leveret brikkerne til et billede af en by i et fjernt hjørne af Danmark, der på alle måder trives, og som er ombejlet i en helt usædvanlig grad.

Her er nogle af fortællingerne fra ugen nævnt i flæng: En milliard-datter, der donerer en fiskekutter til Skagen. Rige asiatiske turister spyet ud af helikoptere i bundter til Ruts Hotel. Økonomien på det mondæne diskotek Hyttefadet. De rige skagboer. Og lidt fra historiebøgerne, der viser, at Skagen-traditionen er lang og stærk: Milliardæren, der blev gift i en P-kælder i Skagen.

Alle historier, billeder og TV-klip fra Skagen er samlet her. Se eller gense også journalist Birgitte Erhardtsens tv-fortælling om, hvorfor det er vigtigt for et erhvervsmedie som Business. For det at dække Skagen så tæt i en hel uge er en sag, der deler vandene. Der er dem, der mener, at det er en helt fin dækning, og dem, der mener, at det er totalt irrelevant. Souschef på Berlingske Business, Mikael Hjorth, giver sit syn på sagen her.

Er der der virkelig ikke sket andet end et millionær-træf i Skagen? Svaret er faktisk jo, selv om det her midt i juli næppe havde været skamfuldt at svare nej.

Det blev ugen, hvor Nordea ved siden af et udmærket halvårsregnskab fremlagde resultaterne af den undersøgelse, der blev sat i værk i kølvandet på skandalen om de såkaldte Panama Papers. Konklusionerne i undersøgelsen gemte på en del erkendelser i den skandinaviske storbank, og der venter nu en kæmpe oprydning i den skandaleramte Nordea-afdeling i Luxembourg. Øverste chef i Nordea Danmark, Peter Lybecker, i en kommentar til et halvår fyldt med dårlige nyheder fra Nordea: »Det har ikke været noget supersjovt halvår«.

EU-kommissionen holdt heller ikke sommerferie i denne uge. Fra Bruxelles blev Danmark ramt af nye stramme klimakrav. Bønder, boliger og biler - som det populært er blevet kaldt - skal reducere udledningen af drivhusgasser med 39 pct. frem mod 2030. Dermed giver EU-kommissionen Danmark tæt på fuld skrue i besparelsesmål.

Det fik klimaminister Lars Chr. Lilleholt til at varsle et nybrud i dansk energipolitik. Fokus skal rykkes fra vindmøller, som ellers traditionelt har været en stor del af dansk klimapolitik. Det kan bl.a. betyde ny medvind til elbiler, ligesom det rammer en del andre privatøkonomisk-relaterede områder.

Fra de internationale bureauer var der især én ting, der overskyggede alt andet i denne uge. Roger Ailes, topchefen hos Fox News, blev i denne uge fortid på TV-stationen efter sager om seksuel chikane af flere kvindelige værter.

Om den kommende uge bliver ligeså begivenhedsrig må tiden vise. Men vi lover at holde skruen dybt i vandet og servere en stribe gode historier her på business.dk.

God søndag!

Anders Rostgaard, onlineansvarlig