Business Update søndag: Så blev Nets-rygterne endelig til virkelighed

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Fodbolden har sine transfer-sagaer hver sommer - spillerhandler der er lige ved og næsten, og som - måske - bliver afsluttet, lige inden det berømte »vindue« lukker i.

Denne sommer har dansk erhvervsliv haft sin egen transfer-saga, nærmere bestemt betalingsgiganten Nets, som - måske - skulle pilles af børsen igen af en kapitalfond godt et år efter, at selskabet var blevet børsnoteret. Uge efter uge har rygterne gået om kapitalfonde og industrielle spillere, som skulle være i dialog med Nets-bestyrelsen.

Mandag morgen blev rygterne så endelig til konkrete, håndfaste nyheder. Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman byder 165 kr. pr. aktie og tilbuddet svarer til en præmie på 27 pct. i forhold 30. juni 2017, som var dagen før Nets første gang bekræftede interessen fra Hellman & Friedman. Bestyrelsen anbefaler tilbuddet, som sandsynligvis vil vise sig at blive det største europæiske opkøb fra en kapitalfond i fire år.

Buddet fra Hellman & Friedman er den foreløbige kulmination på et broget og på mange måder kontroversielt forløb. Nets har nemlig været flittigt i medierne siden børsnoteringen sidste år på grund af det i dansk sammenhæng helt usædvanlige optionsprogram, som aldrig har haft et lignende omfang i Danmark.

Mens investorerne på aktiemarkedet må tage til takke med et mindre afkast, udløser købstilbuddet på Nets nemlig helt anderledes jubel blandt en række nøglemedarbejdere i den danske virksomhed.

For takker aktionærerne ja til købstilbuddet betyder det samtidig, at et enormt incitamentsprogram på to milliarder kr. kommer til udbetaling. Alene Bo Nilsson, topchef for virksomheden, står til en samlet gevinst på over 600 mio. kr. viser beregninger foretaget af Berlingske.

Nets mulige, nye ejere har offentligt sagt, at man ønsker, at Bo Nilsson fortsætter på posten - dog uden at sige noget om eventuelle, nye optionsprogrammer til ledelsen.

Fortsat god weekend

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk